Home » Grand Slam » Wimbledon » Mertens en Sabalenka stoten door na slijtageslag op Wimbledon

Mertens en Sabalenka stoten door na slijtageslag op Wimbledon

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Elise Mertens (WTA D-5) en Aryna Sabalenka (WTA D-20) hebben zich geplaatst voor de derde ronde van het dubbelspel in Wimbledon (Groot-Brittannië, Grand Slam). In de tweede ronde moesten ze bijna drie uur knokken voor de zege.

Zesde reekshoofden Mertens en Sabalenka stonden in de tweede ronde tegenover Shuko Aoyama (WTA D-37) en Aleksandra Krunic (WTA D-55). De Japans-Russische tandem begon het best aan de partij en pakte een vroege break, maar Mertens en Sabalenka wisten nog een tiebreak uit de brand te slepen. Aoyama en Krunic wonnen de eerste set via de tiebreak met 6-7 (5).

In een erg spannende tweede set trokken Mertens en Sabalenka met 7-5 aan het langste eind. Ook in de derde set kregen beide duo’s kansen maar de overwinning ging met 6-4 naar het Belgisch-Wit-Russische duo. De partij duurde 2 uur en 52 minuten.

In de derde ronde volgt een duel met Greet Minnen (WTA D-177) en Alison Van Uytvanck (WTA D-106) of negende reekshoofden Hao-Ching Chan (WTA D-19) en Latisha Chan (WTA D-12).

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden