Home » Geen categorie » Mertens en Schuurs onderuit in dubbel in Bastad

Mertens en Schuurs onderuit in dubbel in Bastad

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Op het WTA-toernooi van Bastad (Zweden, $ 250 000) hebben Elise Mertens (WTA D-58) en Demi Schuurs (WTA D-47) de eerste ronde niet overleefd. Ze lieten zich verrassen door een Nederlands duo. 

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

In de eerste ronde van het dubbeltoernooi moest het Belgisch-Nederlandse team het opnemen tegen Quirine Lemoine (WTA D-192) en Arantxa Rus (WTA D-232). Al van bij de start van de wedstrijd, keken Mertens en Schuurs tegen een achterstand aan. De eerste set moesten ze met 2-6 inleveren.

Even zag het er naar uit dat de tweede manche evenmin goed zou verlopen voor Mertens en Schuurs, maar ze herpakten zich. Na een break achterstand goed gemaakt te hebben, konden ze de set binnenhalen met 7-5. Geen beslissende derde set, maar een super tiebreak moest de beslissing brengen. Hierin ging het Belgisch-Nederlandse paar met 7-10 nipt onderuit. Mertens en Schuurs waren het derde reekshoofd.

Donderdag neemt Elise Mertens (WTA-55) het in de tweede ronde van het enkeltoernooi op tegen de Spaanse Carla Suárez Navarro (WTA-30). De twee speelden nog nooit eerder tegen elkaar.

koen

koen

MEER NIEUWS