Tussen de vele regenbuien door hebben Elise Mertens (WTA-20) en Alison Van Uytvanck (WTA-51) zich kunnen plaatsen voor de tweede ronde van het WTA-toernooi van Lugano (Zwitserland, $ 250 000). De wedstrijd van Kirsten Flipkens (WTA-74) werd stilgelegd in de derde set.

Elise Mertens, tweede reekshoofd in Lugano, was te sterk voor de Luxemburgse Mandy Minella (WTA-301). De wedstrijd werd dinsdag bij 3-3 stilgelegd, Mertens verspilde weinig energie en won de ontmoeting met 6-4 en 6-1. De match duurde 1 uur en 21 minuten. Marketa Vondrousova (WTA-52) wordt de volgende tegenstandster van Mertens.

Ook Van Uytvanck wist haar onderbroken partij succesvol verder te zetten. Ze klopte de Française Oceane Dodin (WTA 95) met 6-4 en 6-2. In de volgende ronde volgt een duel met de Italiaanse Camila Giorgi (WTA 59).

De wedstrijd van Flipkens werd onderbroken in de derde set, en wordt donderdag verder gespeeld. Onze landgenote verloor de eerste set met 1-6 tegen de Duitse Carina Witthoeft (WTA-57), maar won de tweede set met 6-4. Bij 4-3 in het voordeel van onze landgenote werd de wedstrijd stilgelegd.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Melissa op Twitter of stuur een mail naar Melissa.Van.de.Wiele@tennisplaza.be.