Home » WTA » Mertens en Van Uytvanck in actie in Sint-Petersburg

Mertens en Van Uytvanck in actie in Sint-Petersburg

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Elise Mertens (WTA-26) en Alison Van Uytvanck (WTA-53) verdedigen de Belgische eer op het WTA-toernooi van Sint-Petersburg (WTA 500, hardcourt, $703,580).

Het WTA 500 toernooi van Sint-Petersburg in Rusland is het eerstvolgende WTA-toernooi na de Australian Open. Twee Belgen staan er rechtstreeks op de hoofdtabel.

Achtste reekshoofd Mertens treft in de eerste ronde de Franse Alizé Cornet (WTA-37) die op de Australian Open nog de kwartfinale bereikte. In onderlinge duels staat het 2-1 voor onze landgenote. Van Uytvanck speelt in de eerste ronde tegen een kwalificatiespeelster.

Alison Van Uytvanck - © Jimmie48 Tennis Photography
Alison Van Uytvanck – © Jimmie48 Tennis Photography

In het enkeltoernooi in Sint-Petersburg treedt de Griekse Maria Sakkari (WTA-8) aan als het topreekshoofd. De Estse Anett Kontaveit (WTA-9) is het tweede reekshoofd.

In het dubbelspel speelt Mertens (WTA D-4) samen met Veronika Kudermetova (WTA D-9) als topreekshoofd. Ze treffen in de eerste ronde het Duitse team Vivian Heisen (WTA D-557) en Julia Lohoff (WTA D-973).

Elise Mertens en Veronika Kudermetova - © Jimmie48 Tennis Photography
Elise Mertens en Veronika Kudermetova – © Jimmie48 Tennis Photography

Van Uytvanck (WTA D-97) dubbelt samen met de Chinese dubbelspecialiste Shuai Zhang (WTA D-7). Ze nemen het in de eerste ronde op tegen het Russische duo Kamilla Rakhimova (WTA D-90) en Ekaterina Shalimova (WTA D-578).

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS