Home » Nieuws » Mertens en Zanevska bereiken kwartfinale in Straatsburg

Mertens en Zanevska bereiken kwartfinale in Straatsburg

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Elise Mertens (WTA-33) en Maryna Zanevska (WTA-65) blijven winnen op het WTA-toernooi van Straatsburg (Frankrijk, WTA 250). Ze schaarden zich bij de laatste acht.

Mertens stond in de tweede ronde tegenover de Duitse Anna-Lena Friedsam (WTA-207). In een spannende eerste set viel de beslissing op het eind, Mertens trok met 7-5 het laken naar zich toe. In de tweede set hadden beide speelsters het aanvankelijk moeilijk om hun opslagspelletjes te winnen. Op het eind wist Mertens opnieuw de beslissing te forceren en ze pakte set twee met 7-5. De wedstrijd duurde 2 uur en 21 minuten. In de kwartfinale volgt een duel met Kaja Juvan (WTA-81).

Zanevska stond in de tweede ronde tegenover thuisspeelster Harmony Tan (WTA-112). Onze landgenote verloor de eerste set met 4-6, maar keerde de rollen om en plaatste zich met 7-5 en 6-1 voor de kwartfinale. Daarin wacht een ontmoeting met topreekshoofd Karolina Pliskova (WTA-8).

Dubbelspel

Mertens (WTA D-2) plaatste zich aan de zijde van Diane Parry (WTA D-339) voor de halve finale. In de kwartfinale was het Belgisch-Franse duo met 7-6 (5) en 6-1 te sterk voor tweede reekshoofden Shuko Aoyama (WTA D-9) en Hao-Ching Chan (WTA D-44). In de strijd om een ticket voor de finale volgt een duel met Nicole Melichar-Martinez (WTA D-29) en Daria Saville (NG).

Kimberley Zimmermann (WTA D-78) stond samen met Katarzyna Piter (WTA D-79) tegenover Yifan Xu (WTA D-33) en Zhaoxuan Yang (WTA D-26) in de eerste ronde. Het Belgisch-Poolse duo won het duel met 6-3, 3-6 en 10-7 en speelt tegen Kaitlyn Christian (WTA D-68) en Lidziya Marozava (WTA D-62) in de kwartfinale.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS