Home » Geen categorie » Mertens genomineerd voor WTA Award

Mertens genomineerd voor WTA Award

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

2017 is het jaar van de doorbraak geweest voor Elise Mertens (WTA-38). Ze is genomineerd in de categorie ‘Nieuwkomer van het jaar’. 

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Sinds 1977 worden jaarlijks de WTA Awards uitgedeeld. Hierbij wil de WTA verschillende speelsters in de verf zetten voor hun prestaties van het afgelopen jaar. De categorieën zijn ‘Speelster van het jaar’, ‘Dubbelteam van het jaar’, ‘Meest verbeterde speelster van het jaar’, ‘Nieuwkomer van het jaar’ en ‘Comeback van het jaar’.

Er is één Belgische genomineerd en dat is Mertens voor de categorie ‘Nieuwkomer van het jaar’. Deze award wil speelsters in de bloemetjes zetten die hun debuut in de top 100 hebben gemaakt of een andere uitschieter hebben gehad in 2017. De Belgische won dit jaar haar eerste WTA-toernooi en steeg van de 124e naar de 38e plaats op de wereldranglijst. Mertens moet het in deze categorie opnemen tegen Catherine Bellis (WTA-44), Beatriz Haddad Maia (WTA-58) en Marketa Vondrousova (WTA-63).

Vorig jaar was Naomi Osaka (WTA-64) de winnares. In 1999 viel de eer te beurt aan Kim Clijsters. De winnaressen van de WTA Awards worden op de WTA Finals voorgesteld aan het einde van oktober.

Speelster van het jaar

De genomineerden voor de categorie ‘Speelster van het jaar’ zijn de volgende: Simona Halep (WTA-1), Garbiñe Muguruza (WTA-2), Jelena Ostapenko (WTA-7), Karolina Pliskova (WTA-3), Elina Svitolina (WTA-4) en Venus Williams (WTA-5). Vorig jaar mocht Angelique Kerber (WTA-12) met de eer gaan lopen. Ostapenko en Svitolina zijn daarnaast ook nog genomineerd voor de categorie ‘Meest verbeterde speelster van het jaar’.

koen

koen

MEER NIEUWS

Andrey Rublev - © Barcelona Open Banc Sabadell

Rusland wint derde Davis Cup

Rusland heeft voor de derde keer in de geschiedenis de Davis Cup gewonnen. Daniil Medvedev (ATP-2) en Andrey Rublev (ATP-5) klaarden de klus in de finale tegen Kroatië.

LEES MEER