Home » Geen categorie » Mertens geveld na uitputtingsslag in Changwon

Mertens geveld na uitputtingsslag in Changwon

Mertens geveld na uitputtingsslag in Changwon

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Elise Mertens (WTA-163) kon de kroon net niet op haar knappe werk zetten. Op het ITF-toernooi van Changwon ($ 25 000, Zuid-Korea) speelde ze eerst de halve finale in het enkelspel en nadien de finale van het dubbel. De Leuvense bleef echter tweemaal op haar honger zitten. 

Mertens, het eerste reekshoofd in Changwon, leek de hele week op een wolk te tennissen. Op haar pad naar de halve finale gaf ze niet meer dan acht spelletjes prijs. Haar Aziatische tegenstanders kregen op de baan telkens een stevige opdoffer te verwerken. Op een echte uitdaging was het wachten tot de halve finale, waarin Mertens het derde reekshoofd, de Amerikaanse Kirstie Ahn (WTA-194) ontmoette.

Mertens en Ahn stonden voor het eerst tegenover elkaar en dat zullen ze geweten hebben. Mertens neemt meteen een goede start, maar de Amerikaanse kan aanklampen. Onze landgenote serveert niet optimaal en Ahn weet een tie break uit de brand te slepen. Mertens wint deze uiteindelijk met 7-5 en gaat met een voorsprong de tweede set in.

Ditmaal laat haar opslag Mertens volledig in de steek. Ze slaat vijf dubbele fouten en krijgt slechts 40% van haar eerste services over het net en binnen de lijnen. Na iets meer dan een half uur staat de verpletterende 6-1 in het voordeel van Ahn op het bord. In de derde set weet Mertens het niveau van haar opslag weer wat op te krikken. De dames zijn elkaar meer dan waard en vechten een stevige strijd uit. Ook deze set draait uit op een tie break. Dit keer is het echter de Amerikaanse die na meer dan drie uur spelen de eindoverwinning op zak steekt, 7-6(5).

In het dubbelspel stond Mertens samen met de Chinese Jia-Jing Lu (WTA D-224) in de finale. Tegen het Koreaanse duo Na-Lae Han (WTA-D 178) en Mi Yoo (WTA-D 203) schieten ze goed uit de startblokken en winnen de eerste set met 6-4. In de tweede manche hapert de opslag wederom aan de kant van onze landgenote. De twee kunnen slechts een kwart van hun opslagspelletjes winnen. Han en Yoo schrijven de set met 6-3 op hun naam. In de match-tiebreak zijn het wederom de Koreaanse dames die de bovenhand halen, met 10-7 halen ze de dubbelkroon binnen.

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

Meer nieuws