Home » WTA » Mertens grijpt derde titel van het jaar in Rabat

Mertens grijpt derde titel van het jaar in Rabat

Mertens grijpt derde titel van het jaar in Rabat

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op het WTA-toernooi van Rabat (Marokko, $ 250 000) heeft Elise Mertens (WTA-19) de titel gewonnen. Ze won de titel in straight sets en bereikt een nieuwe hoogste ranking volgende week. 

In haar derde finale van het jaar stond Mertens tegenover Alja Tomljanovic (WTA-96). De Belgische speelde een uitstekende eerste set en kreeg geen enkel breakpunt tegen. Ze moest slechts zeven punten laten liggen op haar eigen opslag. Ze nam een overtuigende start en kwam op een 1-0 voorsprong in sets.

De Belgische ging door op haar elan in de tweede manche en kwam op een dubbele break voorsprong. De Australische wist voor het eerst in de wedstrijd terug te breaken en Mertens hield nog één break voorsprong over. Na bijna anderhalf uur tennis kreeg de Belgische haar eerste wedstrijdpunt wanneer ze voor de wedstrijd serveerde. Ze kon deze echter niet verzilveren en Tomljanovic knokte zich terug in de wedstrijd.

Blijvende concentratie levert derde titel van het jaar op

Mertens liet zich niet uit het lood slaan en een tiebreak moest de beslissing brengen. Hierin startte ze sterk en kwam al gauw op een 5-1 voorsprong. De Belgische kreeg haar tweede wedstrijdpunt en miste dit opnieuw. Bij het derde was het wel raak en Mertens vierde de zege na 6-2 en 7-6 (4) winst.

Het is de derde titel van het jaar, de vierde in haar carrière. Ze maakt volgende week een sprong op de wereldranglijst en zal op de zestiende plaats eindigen. Dat is een nieuwe hoogste notering en ze staat dan op een zucht van de top vijftien.

koen

koen

Meer nieuws