Home » Geen categorie » Mertens grijpt naast WTA Award ‘Nieuwkomer van het jaar’

Mertens grijpt naast WTA Award ‘Nieuwkomer van het jaar’

Mertens grijpt naast WTA Award ‘Nieuwkomer van het jaar’

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Elise Mertens (WTA-35) heeft haar nominatie in de categorie ‘Nieuwkomer van het jaar’ niet kunnen verzilveren. Internationale media kozen voor de 18-jarige Amerikaanse Catherine Bellis (WTA-42).

2017 was het jaar van de grote doorbraak voor Mertens die in Hobart haar eerste WTA-toernooi won en van de 124e naar de 35e plaats klom op de wereldranglijst. Die prestaties gingen niet onopgemerkt voorbij en Mertens werd genomineerd voor een WTA Award, in de categorie ‘Nieuwkomer van het jaar’. Onze landgenote moest het opnemen tegen Bellis, Beatriz Haddad Maia (WTA-61) en Marketa Vondrousova (WTA-67).

Tijdens de WTA Finals werd de winnares bekendgemaakt en dat werd uiteindelijk Bellis. De 18-jarige Amerikaanse bereikte onder meer de derde ronde op Roland Garros, haalde de halve finale in Stanford en Mallorca en prijkte in augustus op plaats 35 op de WTA-ranking (ze begon het jaar als nummer 90). Bellis volgt op de erelijst de Japanse Naomi Osaka (WTA-68) op. In 1999 viel de eer te beurt aan Kim Clijsters

Sinds 1977 worden jaarlijks de WTA Awards uitgedeeld. Hierbij wil de WTA verschillende speelsters in de verf zetten voor hun prestaties van het afgelopen jaar. De categorieën zijn ‘Speelster van het jaar’, ‘Dubbelteam van het jaar’, ‘Meest verbeterde speelster van het jaar’, ‘Nieuwkomer van het jaar’ en ‘Comeback van het jaar’. De WTA stelt zelf een lijst met genomineerden op waarna internationale (tennis)media hun stem uitbrengen en zo een winnares aanduiden.

Sloane Stephens (WTA-13) werd bekroond in de categorie ‘Comeback van het jaar’. Jelena Ostapenko (WTA-7) ging met de award lopen van ‘Meest verbeterde speelster van het jaar’. De titel in de categorie ‘Dubbelteam van het jaar’ was voor Martina Hingis en Chan Yung-Jan. De meest prestigieuze award, die voor ‘Speelster van het jaar’, ging naar Garbiñe Muguruza (WTA-2). Zij troefde onder meer Simona Halep (WTA-1) en Karolina Pliskova (WTA-3) af.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Steven Gijbels

Steven Gijbels

Meer nieuws