Home » WTA » Mertens grijpt strijdend naast derde titel in Hobart

Mertens grijpt strijdend naast derde titel in Hobart

Mertens grijpt strijdend naast derde titel in Hobart

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Elise Mertens (WTA-29) is er niet in geslaagd om de titel te veroveren op het WTA-toernooi van Hobart (Australië, WTA 250). In de finale haalde Emma Navarro (WTA-31) het in drie sets.

Mertens kon in Hobart haar derde titel winnen. Eerder won ze al in 2017 en 2018. Topreekshoofd Mertens moest daarvoor in de finale voorbij tweede reekshoofd Navarro geraken. Het was hun eerste onderlinge duel.

In de eerste set nam Navarro de beste start. De 22-jarige Amerikaanse snelde naar 6-1.

Mertens kon de situatie omkeren in de tweede set. In een set met veel breaks kwam onze landgenote drie keer op een break achterstand maar brak ze telkens meteen terug. Bij 4-4 redde Mertens maarliefst zes breakpunten en in het daaropvolgende game knokte ze zich met een break naar 6-4.

De derde set werd opnieuw een spannende thriller. Net als in de tweede set vielen er veel breaks. Navarro kwam twee keer op een break voorsprong maar Mertens keerde terug tot 5-5. Bij 5-5 moest Mertens echter opnieuw haar opslag inleveren en Navarro serveerde de partij daarna uit. Voor de Amerikaanse is haar eerste WTA-titel.

Mertens tankte vertrouwen in Hobart en gaat nu naar Melbourne voor de Australian Open. In de eerste ronde in Melbourne zal ze het daar opnemen tegen Mayar Sherif (WTA-58).

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws