Home » WTA » Mertens grijpt zevende WTA-titel in Monastir

Mertens grijpt zevende WTA-titel in Monastir

Mertens grijpt zevende WTA-titel in Monastir

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Elise Mertens (WTA-42) heeft het WTA-toernooi van Monastir (Tunesië, WTA 250) op haar naam geschreven. Het is haar eerste titel van het seizoen en de zevende WTA-titel uit haar loopbaan.

Na een heel succesvolle week in het Tunesische Monastir stond vijfde reekshoofd Mertens in de finale tegenover de Franse speelster Alizé Cornet (WTA-37). In amper eenentachtig minuten snelde onze landgenote met 6-2 en 6-0 naar de zege.

In het begin van de partij hielden Mertens en Cornet elkaar in evenwicht tot 2-2. Daarna liet Mertens echter geen punten meer liggen. Met twee breaks pakte ze de eerste set met 6-2 en in de tweede set imponeerde ze met 6-0.

Mertens is de eerste winnaar van de Jasmin Open in Monastir dat dit jaar voor het eerst plaatsvindt. Ze was heel blij met haar titel: “Dit betekent heel veel voor mij. Ik had een pittig jaar en ben dan ook heel blij dat ik in oktober eindelijk mijn eerste titel van dit jaar kan winnen. Het geeft me vertrouwen en een boost voor al het werk dat ik doe.”

Het is Mertens’ zevende WTA-titel uit haar carrière en haar eerste titel van 2022. De laatste titel van onze landgenote dateert van het WTA-toernooi van Melbourne vorig jaar. Dankzij haar prestatie zal ze zes plaatsen stijgen op de WTA-ranking naar het nummer 36.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws