Home » Geen categorie » Mertens in drie sets naar kwartfinale Moskou

Mertens in drie sets naar kwartfinale Moskou

Mertens in drie sets naar kwartfinale Moskou

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Elise Mertens (WTA-170) kende een vlotte start op het ITF-toernooi in Moskou ($25 000, Rusland). In haar tweede ronde werd ze uitgedaagd door een 18-jarige thuisspeelster.

Mertens staat als eerste reekshoofd te blinken op de hoofdtabel van de Winter Moscow Open. Die favorietenrol maakte ze in de eerste ronde gemakkelijk waar. Ook al stonden de twee voor het eerst tegenover elkaar, toch kende ze geen genade voor haar Russische tegenstandster.

In de tweede ronde wachtte Mertens opnieuw een thuisspeelster, de Russische Veronika Kudermetova (WTA-391). Voor de twee dames werd het hun derde ontmoeting. Mertens nam in het verleden steeds de bovenhand, maar vandaag lijkt de motor te sputteren op cruciale momenten. Kudermetova wint de eerste set in een tie break, 6-7(3).

Vanaf de tweede set lijkt de 20-jarige Limburgse beter bij de les. Kudermetova kan nog volgen maar ziet de tweede manche met 6-4 aan zich voorbij gaan. In set 3 komt Mertens helemaal op dreef. Met 6-2 walst ze over haar Russische opponente en plaatst zich zo voor de kwartfinale. Daar wacht haar opnieuw een thuisspeelster.

 

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

Meer nieuws