Home » Grand Slam » Australian Open » Mertens in sneltempo naar tweede ronde Australian Open, nu uit op revanche

Mertens in sneltempo naar tweede ronde Australian Open, nu uit op revanche

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Elise Mertens (WTA-17) heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van de Australian Open. Ze haalde het vlotjes van Danka Kovinic (WTA-83).

De regen stuurde het programma in Melbourne begin deze week in de war, daarom kon Mertens pas op woensdag haar eerste partij afwerken. Onze landgenote liet er geen gras over groeien en zette Kovinic makkelijk opzij met 6-2 en 6-0. De partij duurde nog geen 58 minuten.

“Er stond heel wat wind, maar ik voelde me goed en was geconcentreerd”, vertelde Mertens na afloop. “Kovinic beging heel wat fouten, wat het makkelijk, maar tegelijk niet evident maakte. Er zat geen ritme in de wedstrijd. Uiteindelijk was dit een goede eerste wedstrijd voor mij, ik heb geen energie verloren.”

In de tweede ronde moet Mertens aan de bak tegen de Britse Heather Watson (WTA-75), van wie ze nipt verloor in de kwartfinale in Hobart. Watson won in haar eerste ronde van de Tsjechische Kristyna Pliskova (WTA-64) met 4-6, 6-3 en 6-1 en stond exact 1 uur langer op de baan dan Mertens.

“In Hobart speelde ik niet mijn beste wedstrijd tegen haar”, blikt Mertens terug. “Ik denk dat ik enkele beelden ga herbekijken ter voorbereiding, maar ik denk dat het er vooral op zal aankomen om goed te serveren, haar tweede bal aan te vallen en maximaal te variëren. Ik ben niet nerveus en denk dat ik klaar ben voor revanche.”

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS