Home » WTA » Mertens is niet langer beste dubbelspeelster ter wereld

Mertens is niet langer beste dubbelspeelster ter wereld

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Ze heeft er amper één weekje van kunnen genieten, maar Elise Mertens is niet langer de nummer één ter wereld in het dubbelspel. Op de nieuwe WTA-ranking moet ze de koppositie afstaan aan Kristina Mladenovic. De Française dankt haar nieuwe positie aan haar sterke prestatie in Rome, waar ze met Marketa Vondrousova (WTA D-118) de finale haalde.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Mertens ging er vorige week meteen uit in de tweede ronde van het dubbelspel, na een bye in de eerste ronde. Samen met haar nieuwe dubbelpartner, de Taiwanese Su-Wei Hsieh (WTA D-3), verloor ze van het Canadees-Mexicaanse duo Sharon Fichman (WTA D-31) en Giuliana Olmos (WTA D-30). Die tandem won uiteindelijk wel de titel op het Italiaanse gravel.

Ook op de enkelranglijst zakt Mertens een plaatsje, van de veertiende naar de vijftiende plaats. Bovenin de rangschikking zijn er geen wijzigingen: Ashleigh Barty behoudt de koppositie, voor de Japanse Naomi Osaka en de Roemeense Simona Halep.

Naast Mertens, staan nog twee andere Belgische speelsters in de top 100. Alison Van Uytvanck, die deze week opnieuw in actie komt, prijkt op plaats 67, Kirsten Flipkens op plaats 92 (+3 plaatsen). Greet Minnen (124, +1), Ysaline Bonaventure (127) en Yanina Wickmayer (192) staan nog in de top 200.

Gunter Van Stappen

Gunter Van Stappen

MEER NIEUWS