Home » Nieuws » Mertens kansloos onderuit tegen Britse publiekslieveling op Wimbledon

Mertens kansloos onderuit tegen Britse publiekslieveling op Wimbledon

Mertens kansloos onderuit tegen Britse publiekslieveling op Wimbledon

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De tweede ronde is het eindstation voor Elise Mertens (WTA-33) op Wimbledon (Groot-Brittannië, Grand Slam). Ze ging in twee sets onderuit.

Mertens stond op Court 1 tegenover de Britse grandslamwinnares Emma Raducanu (WTA-135). Onze landgenote liep de hele wedstrijd achter de feiten aan en kon geen druk zetten op haar tegenstandster. Mertens onderging de wet van de sterkste en ging na 1 uur en 15 minuten met 1-6 en 2-6 onderuit.

Voor Mertens (WTA D-1) rest nog het dubbelspel, waarin ze samen met Su-Wei Hsieh (WTA D-2) topreekshoofd is. In de eerste ronde volgt een duel met het Britse duo Alicia Barnett (WTA D-147) en Freya Christie (WTA D-145).

“Raducanu was on fire”

Emma Raducanu - © Jimmie48 Tennis Photography
Emma Raducanu – © Jimmie48 Tennis Photography


Mertens had na afloop veel lof voor haar tegenstandster: “Ze heeft heel goed gespeeld en was on fire. Ik ben blijven vechten maar ik kwam er niet aan te pas vandaag. Alles viel binnen of op de lijnen bij haar, ze leek soms met de ogen dicht te tennissen. Ik heb getracht haar uit het ritme te halen, maar dat is me niet gelukt.Met dit spelpeil ben ik echt wel benieuwd hoever Raducanu kan geraken hier. Zoals ze nu speelt situeer ik ze rond de top vijftien. Ze heeft ondertussen toch ook die grandslamervaring en krijgt de steun van het thuispubliek. Maar met die druk moet je ook kunnen omgaan natuurlijk.”

Mertens wil nu voor de titel gaan in het dubbelspel. “Ik heb hier een finale te verdedigen. Ik zou hier toch graag weer op het hoogste schavotje geraken. Ik zal wel een tandje moeten bijsteken dan. Maar samen met Su-Wei Hsieh heb ik natuurlijk wel veel ervaring, we gaan ervoor”, vertelde Mertens aan Tennis Belgium.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws