Home » Geen categorie » Mertens klopt derde reekshoofd in India

Mertens klopt derde reekshoofd in India

Mertens klopt derde reekshoofd in India

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Elise Mertens (WTA-265) heeft zich geplaatst voor de halve finale van het ITF-toernooi van New Delhi in India ($ 50 000). Ze versloeg verrassend het derde reekshoofd Marina Melnikova (WTA-210).

Mertens, het zevende reekshoofd in India, speelt in New Delhi haar laatste toernooi van het seizoen. In de eerste ronde boekte de 19-jarige speelster al haar vijftigste zege van 2014 en in de tweede ronde verloor ze slechts vier spelletjes tegen de Griekse Maria Sakkari (ITF-298).

In de kwartfinale wachtte echter een zwaardere opgave voor onze landgenote: een duel met het derde reekshoofd Melnikova, die in New Delhi ook haar dubbelpartner is. De 25-jarige Rusin Melnikova is zes jaar ouder dan Mertens en staat meer dan vijftig plaatsen hoger op de WTA-ranking. Het derde reekshoofd maakte in het begin van de match haar favorietenrol waar en pakte de eerste set met 6-3. In de tweede set vocht Mertens zich terug in de match met 7-5. Daarna ging onze landgenote door op haar elan en maakte de match met 6-2 af.

In de halve finale moet Mertens het opnemen tegen de 18-jarige Oostenrijkse Barbara Haas (WTA-352) die verrassend het eerste reekshoofd Patricia Mayr-Achleitner (WTA-115) uitschakelde. Mertens komt ook nog in actie in het dubbelspel samen met haar Russische partner Melnikova. Ze spelen in de halve finale tegen het Russisch-Oekraïense duo Lazareva-Vasylyeva.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws