Home » Geen categorie » Mertens klopt derde reekshoofd in India

Mertens klopt derde reekshoofd in India

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Elise Mertens (WTA-265) heeft zich geplaatst voor de halve finale van het ITF-toernooi van New Delhi in India ($ 50 000). Ze versloeg verrassend het derde reekshoofd Marina Melnikova (WTA-210).

Mertens, het zevende reekshoofd in India, speelt in New Delhi haar laatste toernooi van het seizoen. In de eerste ronde boekte de 19-jarige speelster al haar vijftigste zege van 2014 en in de tweede ronde verloor ze slechts vier spelletjes tegen de Griekse Maria Sakkari (ITF-298).

In de kwartfinale wachtte echter een zwaardere opgave voor onze landgenote: een duel met het derde reekshoofd Melnikova, die in New Delhi ook haar dubbelpartner is. De 25-jarige Rusin Melnikova is zes jaar ouder dan Mertens en staat meer dan vijftig plaatsen hoger op de WTA-ranking. Het derde reekshoofd maakte in het begin van de match haar favorietenrol waar en pakte de eerste set met 6-3. In de tweede set vocht Mertens zich terug in de match met 7-5. Daarna ging onze landgenote door op haar elan en maakte de match met 6-2 af.

In de halve finale moet Mertens het opnemen tegen de 18-jarige Oostenrijkse Barbara Haas (WTA-352) die verrassend het eerste reekshoofd Patricia Mayr-Achleitner (WTA-115) uitschakelde. Mertens komt ook nog in actie in het dubbelspel samen met haar Russische partner Melnikova. Ze spelen in de halve finale tegen het Russisch-Oekraïense duo Lazareva-Vasylyeva.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS