Home » WTA » Mertens klopt overuren in Istanboel maar staat in kwartfinale

Mertens klopt overuren in Istanboel maar staat in kwartfinale

Mertens klopt overuren in Istanboel maar staat in kwartfinale

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Elise Mertens (WTA-17) staat in de kwartfinales op het graveltoernooi in Istanboel (Turkije, WTA 250). In haar tweede ronde had ze wel 2 uur en 17 minuten nodig om zich te ontdoen van de Zwitserse Viktorija Golubic (WTA-86).

Mertens, die al het hele jaar kampt met pijn aan de schouder en de borstspier, zoekt in Istanboel haar beste gravelvorm na een vroege nederlaag in Charleston twee weken geleden. Na een vlotte zege maandag tegen Lara Arruabarrena (WTA-181) had ze het vandaag heel wat moeilijker tegen Golubic.

De Zwitserse liep in de eerste set 2-4 uit, maar Mertens stelde orde op zaken en stoomde door naar 6-4-setwinst. Ook in set twee waren beide speelsters aan elkaar gewaagd, maar het was Golubic die ze uiteindelijk met 4-6 binnenhaalde. De derde set was een maat voor niets, onze landgenote kende geen genade meer en haalde het vlot met 6-1.

In de kwartfinale treft Mertens, het eerste reekshoofd in Istanboel, de Tsjechische Katerina Siniakova (WTA-69). Die ontdeed zich in haar tweede ronde van Kristina Mladenovic (WTA-55). Het wordt de vierde ontmoeting tussen beide speelsters, de vorige drie keer (allebei in 2019) trok Mertens aan het langste eind.

Elise Mertens (WTA D-5) is ook nog actief in het dubbeltoernooi. Ze vormt er met de Russin Veronika Kudermetova (WTA D-26) het eerste reekshoofd. In de eerste ronde wonnen ze vlot van Cagla Buyukakcay (WTA D-177) en Pemra Ozgen (WTA D-223) met 6-2 en 6-2.

Gunter Van Stappen

Gunter Van Stappen

Meer nieuws