Home » Grand Slam » Roland Garros » Mertens klopt taaie Kanepi en staat in derde ronde op Roland Garros

Mertens klopt taaie Kanepi en staat in derde ronde op Roland Garros

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Elise Mertens (WTA-20) staat in de derde ronde op Roland Garors. In de tweede ronde had ze een lastige kluif aan de Estse Kaia Kanepi (WTA-106), maar de Limburgse klaarde de klus in twee sets. Na 1 uur en 42 minuten stonden de 6-4 en 7-5 op het scorebord.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Kanepi stond in 2012 ook nog vijftiende op de ranglijst en haalde in haar carrière al zes kwartfinales op Grand Slams. Bovendien had de Estse de enige eerdere ontmoeting met Mertens gewonnen, vorig jaar op het gravel in Charleston. Mertens was dan ook gewaarschuwd en startte sterk aan de partij. Ze liep snel 5-2 uit, maar toen ze bij 5-3 mocht serveren voor de set, stokte de motor. Een game later zette Mertens wel orde op zaken: 6-4.

Het zevende spel in de tweede set leek het kantelpunt te worden. Een ballenjongen moest vervangen worden nadat hij onwel was geworden, Mertens verloor even de concentratie en verloor haar service. Onze landgenote liet zich echter niet uit het lood slaan, brak meteen terug en serveerde zich naar 5-4. Kanepi maakte nog gelijk, maar bij 6-5 sloeg Mertens toe op haar eerste wedstrijdpunt.

In de derde ronde speelt Mertens tegen de Française Caroline Garcia (WTA-45) of de Wit-Russische Aliaksandra Sasnovich (WTA-96). Zij spelen later vandaag pas hun tweede ronde.

Samen met Aryna Sabalenka (WTA D-5) komt Mertens (WTA D-6) nog in actie in het dubbelspel. De derde reekshoofden spelen in de eerste ronde tegen de Roemeense tandem Begu (WTA D-125)/Olaru (WTA D-40).

Gunter Van Stappen

Gunter Van Stappen

MEER NIEUWS