Home » Grand Slam » Roland Garros » Mertens knalt naar de derde ronde op Roland Garros

Mertens knalt naar de derde ronde op Roland Garros

Elise Mertens (WTA-60) heeft de derde ronde op Roland Garros bereikt. Ze versloeg de Nederlandse Richel Hogenkamp (WTA-105).

Mertens blijft uitstekend presteren op het Parijse gravel. De Belgische speelde voor het eerst tegen de 25-jarige Nederlandse. Vandaag hield ze de touwtjes stevig in handen in het duel der Lage Landen. Vooral in de eerste set liet ze weinig kansen liggen. Mertens serveerde erg sterk en zette zo extra druk op de Nederlandse. Met twee breaks op zak, maakte Mertens de set uit met 6-3.

In de tweede manche kwam Hogenkamp al gauw op een 0-3 voorsprong. Dat was het moment dat Mertens haar remonte inzette. Ze won vier games op rij en knokte haar zo weer in de set. Bij een 5-4 voorsprong moest Hogenkamp serveren om in de wedstrijd te blijven. Met een forehand winner maakte de Belgische de set en zo de wedstrijd uit. Na net anderhalf uur wedstrijd stond de 6-3, 6-4 overwinning vast. Ze neemt het nu op tegen de vijftien jaar oudere Venus Williams (WTA-11).