Home » WTA » Mertens knalt naar grootste finale uit carrière

Mertens knalt naar grootste finale uit carrière

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Elise Mertens (WTA-21) heeft zich een weg gestunt naar de finale van het WTA-toernooi van Doha (Qatar, Premier). Na Kiki Bertens (WTA-8), versloeg ze nu ook Angelique Kerber (WTA-6).

In haar kwartfinale maakte de Belgische al korte metten met Bertens (6-4 en 6-3), nu ging ook de Duitse Kerber voor de bijl.

Na een erg gelijkopgaande eerste set, verloor Mertens even haar concentratie in set twee. Kerber vocht zich, tegen een 6-4 aankijkend, terug in de wedstrijd en sleepte met 6-2 een derde set uit de brand. De Belgische bevestigde echter haar uitstekende vorm en verzekerde zich met een droge 6-1 van een eerste finale sinds mei 2018.

In de finale wacht nu eerste reekshoofd Simona Halep (WTA-3), die in haar halve finale komaf maakte met zwarte beest Elina Svitolina (WTA-7). In de twee vorige confrontaties tussen de Roemeense en Mertens, op gravel, trok Halep telkens aan het langste eind. Mertens kan zaterdag in Doha de grootste titel in haar carrière tot dusver winnen.

[alert type=”info” title=”Tennisplaza in Dubai”]Volgende week is Mertens actief op het WTA-toernooi van Dubai (Verenigde Arabische Emiraten, Premier). Tennisplaza is ter plaatse om verslag uit te brengen.[/alert]

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden