Home » Grand Slam » Mertens knalt naar tweede ronde op Roland Garros, Minnen uitgeschakeld

Mertens knalt naar tweede ronde op Roland Garros, Minnen uitgeschakeld

Mertens knalt naar tweede ronde op Roland Garros, Minnen uitgeschakeld

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Elise Mertens (WTA-27) heeft zich in twee sets geplaatst voor de volgende ronde op Roland Garros (Frankrijk, Grand Slam). Greet Minnen (WTA-85) moest het hoofd buigen tegen het vierde reekshoofd.

Mertens moest in de openingsronde aan de bak tegen de Argentijnse Maria Lourdes Carle (WTA-82). Onze landgenote liep 4-0 uit in de eerste set maar haar tegenstandster bood nog aardig weerwerk. De eerste set ging met 6-3 naar onze landgenote.

In set twee bood de Argentijnse aardig weerwerk. Mertens moest bij 4-5 maar liefst vier setpunten wegwerken, maar ze kon nog een tiebreak forceren. Met de nodige moeite maakte Mertens het af bij haar derde matchpunt: 7-6 (8). De match duurde 2 uur en 24 minuten. In de tweede ronde wacht de Kroatische Petra Martic (WTA-81).

(lees verder onder de post op X)

Minnen ondergaat de wet van de sterkste

Greet Minnen - © Jimmie48 Tennis Photography
Greet Minnen – © Jimmie48 Tennis Photography

Minnen stond op Court Suzanne-Lenglen tegenover vierde reekshoofd Elena Rybakina (WTA-4). Onze landgenote liep 2-0 uit in de eerste set, maar Rybakina pakte zes spelletjes op rij en haalde de eerste set met 2-6 binnen.

In set twee liep de Kazachse al snel 1-5 uit. Minnen wist nog te milderen, maar Rybakina pakte de set met 3-6. De wedstrijd duurde 1 uur en 13 minuten.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws