Elise Mertens (WTA-36) heeft zichzelf opgevolgd als winnares van het WTA-toernooi van Hobart (Australië, $ 250 000). Op een regenachtige dag triomfeerde onze landgenote uiteindelijk in drie sets.

Rond 13 uur plaatselijke tijd begonnen Mertens en de Roemeense Mihaela Buzarnescu (WTA-57) aan de finale in Hobart. Bij een 3-1-voorsprong voor Mertens in de eerste set werd de wedstrijd een eerste keer door de regen stilgelegd.

Twee uur later konden de speelsters de finale verderzetten. Mertens snelde naar de setwinst met 6-1 maar daarna werd de partij opnieuw onderbroken bij een 2-1-tussenstand. Na een nieuwe korte regenpauze won Buzarnescu de tweede set met 6-4.

Mertens nam echter de beste start in de derde set. Ze ging naar een 5-2-voorsprong. Bij 5-2 redde Buzarnescu twee matchpunten op haar opslag maar bij 40-40 gooide de regen opnieuw roet in het eten. Na een derde regenpauze werkte Buzarnescu opnieuw twee matchpunten weg maar Mertens pakte de titel wel op haar eigen opslag: 6-1, 4-6 en 6-3 na een match van 2 uur en 31 minuten, gespeeld in vier delen over zeven uur gespreid.

De Limburgse volgt zichzelf op als winnaar van het toernooi van Hobart. Ze schrijft geschiedenis want ze is de eerste tweevoudige kampioene van Hobart. Het is de tweede WTA-titel uit haar carrière. Normaal gezien speelt Mertens (WTA D-45) later vandaag ook nog de dubbelfinale in Hobart.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Wouter op Twitter of stuur een mail naar Wouter.Kesteloot@tennisplaza.be.