Home » Grand Slam » Australian Open » Mertens knokt zich naar derde ronde in Melbourne na heroïsche comeback

Mertens knokt zich naar derde ronde in Melbourne na heroïsche comeback

Mertens knokt zich naar derde ronde in Melbourne na heroïsche comeback

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Elise Mertens (WTA-37) heeft zich geplaatst voor de derde ronde in Melbourne. Onze landgenote knokte zich uit een verloren positie in de eerste set naar een opmerkelijke winst in twee sets.

Welgeteld om één minuut voor middernacht mocht Elise Mertens (WTA-36) de Rod Laver Arena in om de Australische publiekslievelinge Daria Gavrilova (WTA-23) te bekampen. Onze landgenote miste haar start compleet, Gavrilova stond 0-5 voor en had acht setpunten, maar toch was het Mertens die de set nog binnenhaalde. Onze landgenote pakte maar liefst zeven spelletjes op rij en won de set met 7-5.

In de tweede set ging Mertens in het vijfde spelletje door de opslag van Gavrilova. De Australische had enkele spelletjes kunnen aanklampen, maar de break bleek de mokerslag voor Gavrilova. Mertens mocht bij 5-2 uitserveren, maar toch zorgde de Australische voor de verrassing door door de opslag van Mertens te gaan. Op de opslag van Gavrilova kreeg Mertens drie wedstrijdpunten, en het eerste was meteen raak. Om 1u51 ‘s nachts stond de 7-5 en 6-3 eindstand op het scorebord. In de volgende ronde ontmoet ze de Française Alizé Cornet (WTA-42).

“Ongelofelijk dat jullie hier bleven voor mijn wedstrijd, echt bedankt! Ik ben blij dat ik bleef vechten voor elk punt, in tennis kan alles gebeuren. Ik ben erg blij dat ik hier in de Rod Laver Arena kon spelen, bedankt dat jullie ook voor mij gesupporterd hebben”, aldus Mertens na de wedstrijd.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws