Home » Geen categorie » Mertens knokt zich naar hoofdtabel in Dubai

Mertens knokt zich naar hoofdtabel in Dubai

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Elise Mertens (WTA-81) heeft zich knap geplaatst voor de hoofdtabel op het WTA-toernooi van Dubai. Ze won op zaterdag haar twee kwalificatiewedstrijden.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Mertens startte als derde reekshoofd aan de kwalificaties in Dubai. Haar eerste kwalificatieronde werd vrijdag uitgesteld naar zaterdag waardoor ze twee matchen op één dag moest winnen om op de hoofdtabel te geraken.

De eerste partij ging vlot voor de Limburgse. Mertens won in 1 uur en 4 minuten met 6-1 en 6-3 van de Tsjechische Andrea Hlavackova (WTA-297). Onze landgenote imponeerde met 5 aces, terwijl haar tegenstandster maar liefst vier dubbele fouten sloeg.

Een paar uur later moest Mertens aan de bak tegen de Roemeense Patricia Maria Tig (WTA-111). Maria Tig won de eerste set in een tiebreak waardoor de Belgische nummer drie op achtervolgen aangewezen was. In de tweede set kwam Mertens met 6-3 langszij. Daarna bleef de Belgische gefocust en maakte ze de partij met 6-4 af. Na een spannende strijd van 2 uur en 34 minuten kon ze juichen met het verlossende ticket voor de hoofdtabel.

Op de hoofdtabel ontmoet Mertens de Bulgaarse ex-nummer 13 Tsvetana Pironkova (WTA-65). Het wordt hun eerste onderlinge duel. In de mogelijke tweede ronde volgt een duel met Agnieszka Radwanska (WTA-6).

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS

Andrey Rublev - © Barcelona Open Banc Sabadell

Rusland wint derde Davis Cup

Rusland heeft voor de derde keer in de geschiedenis de Davis Cup gewonnen. Daniil Medvedev (ATP-2) en Andrey Rublev (ATP-5) klaarden de klus in de finale tegen Kroatië.

LEES MEER