Home » WTA » Mertens knokt zich naar kwartfinale dubbelspel Dubai, exit Flipkens en Zimmerman

Mertens knokt zich naar kwartfinale dubbelspel Dubai, exit Flipkens en Zimmerman

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Elise Mertens (WTA D-4) en Veronika Kudermetova (WTA D-9) hebben zich geplaatst voor de kwartfinale in het dubbelspel op het WTA-toernooi van Dubai (VAE, WTA 500). Kirsten Flipkens (WTA D-138) en Kimberley Zimmermann (WTA D-84) verloren hun dubbelpartijen.

Elise Mertens (WTA-22) verloor in het enkeltoernooi van Dubai meteen in de eerste ronde. In het dubbelspel stond Mertens in de eerste ronde samen met Veronika Kudermetova (WTA D-9) tegenover Nadiia Kichenok (WTA D-32) en Raluca Olaru (WTA D-33).

In een spannende partij haalden Mertens en Kudermetova het met 7-6, 4-6 en 10-6. De tweede reekshoofden spelen in de kwartfinale tegen Desirae Krawczyk (WTA D-19) en Ellen Perez (WTA D-34).

Krawczyk en Perez klopten in de eerste ronde onze landgenote Kirsten Flipkens (WTA D-138) en haar partner Anna Danilina (WTA D-23) met 7-5, 3-6 en 10-5. Ook Kimberley Zimmermann (WTA D-84) verloor in de eerste ronde van het dubbelspel. Samen met de Britse Eden Silva (WTA D-148) ging ze met 6-3 en 6-4 onderuit tegen Lyudmyla Kichenok (WTA D-30) en Jelena Ostapenko (WTA D-22).

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS