Home » WTA » Mertens knokt zich naar kwartfinale in Luxemburg, Minnen onderuit

Mertens knokt zich naar kwartfinale in Luxemburg, Minnen onderuit

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Elise Mertens (WTA-16) heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van het WTA-toernooi van Luxemburg (Luxemburg, WTA 250). In het dubbelspel waren er sterke prestaties van de Belgen.

Mertens (WTA-16) was als tweede reekshoofd vrijgesteld in de eerste ronde. Ze vocht een felle strijd uit tegen de Wit-Russische Aliaksandra Sasnovich (WTA-111) in haar eerste wedstrijd. Onze landgenote keek tegen een 3-6 en 0-2 achterstand aan, maar trok met 6-2 en 7-5 nog het laken naar zich toe. In de kwartfinale volgt een duel met Marketa Vondrousova (WTA-35).

Voor Minnen viel het doek in de tweede ronde, ze moest met 3-6 en 1-6 haar meerdere erkennen in Marie Bouzkova (WTA-84).

Sterke Belgische prestaties in het dubbelspel

Alison Van Uytvanck (WTA D-89) wist zich aan de zijde van Minnen (WTA D-94) te plaatsen voor de halve finale van het dubbelspel. In de eerste ronde trok het Belgische duo met 6-4 en 6-2 aan het langste eind tegen de Australische Astra Sharma (WTA D-122) en de Nederlandse Rosalie Van Der Hoek (WTA D-93). Tweede reekshoofden Sania Mirza (WTA D-115) en Shuai Zhang (WTA D-14) boden fel weerwerk in de kwartfinale, maar Van Uytvanck en Minnen wonnen het duel met 3-6, 6-3 en 10-8. In de halve finale volgt een duel met derde reekshoofden Eri Hozumi (WTA D-98) en Makoto Ninomiya (WTA D-44).

Ook Kimberley Zimmermann (WTA D-113) staat sterk te spelen aan de zijde van Erin Routliffe (WTA D-78). In de eerste ronde waren ze met 6-4 en 7-5 te sterk voor de vierde reekshoofden Lidziya Marozava (WTA D-87) en Andreea Mitu (WTA D-96). Na een felbevochten zege in de kwartfinale strijden ze tegen de Russinnen Vitalia Diatchenko (WTA D-416) en Yana Sizikova (WTA D-137).

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS