Home » Geen categorie » Mertens knokt zich naar kwartfinale in New Haven, dubbelsucces voor de Belgen

Mertens knokt zich naar kwartfinale in New Haven, dubbelsucces voor de Belgen

Mertens knokt zich naar kwartfinale in New Haven, dubbelsucces voor de Belgen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Elise Mertens (WTA-46) heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van de Connecticut Open in New Haven (Verenigde Staten, $ 710 900). Ook in het dubbel was er succes voor de Belgen. 

Mertens heeft haar vijfde partij op rij gewonnen in New Haven. Ze overleefde drie kwalificatiewedstrijden en won afgelopen nacht van de Russische Darja Kasatkina (WTA-39) in de tweede ronde. De Belgische begon goed aan de wedstrijd en kon de openingsset binnenhalen met 6-2. In de tweede manche zag ze haar tegenstander uitlopen, maar ze kon deze situatie rechtzetten. Na net geen anderhalf uur tennis mocht Mertens de zege vieren met 6-2 en 7-5. In de kwartfinale komt ze uit tegen Magda Linette (WTA-82) of Shuai Zhang (WTA-29).

“Het was mijn eerste wedstrijd op het Stadium Court dus ik was erg opgewonden. Ik heb agressief gespeeld en probeerde de bal zo snel mogelijk te nemen”, aldus Mertens na afloop van de wedstrijd.

Succes in het dubbelspel

In de eerste ronde van het dubbelspel kon Elise Mertens (WTA D-59) zich plaatsen voor de kwartfinale. Samen met Krystina Pliskova (WTA D-91) won ze met duidelijke cijfers van Nadiia Kichenok (WTA D-49) en Anastasia Rodionova (WTA D-48). De setstanden waren 6-1 en 6-2 na nog geen uur wedstrijd. In de volgende ronde komen ze uit tegen Kiki Bertens (WTA D-28) en Johanna Larsson (WTA D-27).

Ook Kirsten Flipkens (WTA D-40) staat in de kwartfinale samen met Demi Schuurs (WTA D-51). Zij wonnen met 6-4 en 6-2 van Makoto Nimomiva (WTA D-42) en Renata Voracova (WTA D-29). In de kwartfinale wachten de tweede reekshoofden Ashleigh Barty (WTA D-15) en Casey Dellacqua (WTA D-14).

 

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
koen

koen

Meer nieuws