Home » Geen categorie » Mertens knokt zich naar tweede kwalificatieronde in Sint-Petersburg

Mertens knokt zich naar tweede kwalificatieronde in Sint-Petersburg

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Elise Mertens (WTA-169) heeft zich geplaatst voor de tweede kwalificatieronde van het WTA Premier toernooi van Sint-Petersburg ($ 753 000). Ze klopte de Russische Irina Khromacheva (WTA-179) in drie sets.

Mertens kwam deze week niet in actie in de Fed Cup omdat ze zich reeds had ingeschreven voor het WTA-toernooi van Sint-Petersburg. In de eerste kwalificatiewedstrijd moest ze het opnemen tegen leeftijdsgenote Khromacheva. De Russische won de eerste set met 4-6, maar Mertens bleef vechten voor elk punt. Ze won de tweede en derde set telkens met 6-4 en plaatste zich voor de tweede kwalificatiewedstrijd na 2 uur en 31 minuten.

In de volgende wedstrijd moet Mertens het opnemen tegen de 33-jarige Klara Koukalova (WTA-111). Vorig jaar klopte de Tsjechische Mertens in Dubai.

Yanina Wickmayer (WTA-55) en Kirsten Flipkens (WTA-70) zijn reeds zeker van de hoofdtabel. ‘Wicky’ neemt het op tegen de Letse Jelena Ostapenko (WTA-86) en ‘Flipper’ moet aan de bak tegen de Russische Daria Kasatkina (WTA-61).

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS