Home » Geen categorie » Mertens knokt zich naar tweede ronde in Rabat, exit Zanevska

Mertens knokt zich naar tweede ronde in Rabat, exit Zanevska

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Elise Mertens (WTA-53) heeft zich geplaatst voor de tweede ronde op het WTA-toernooi van Rabat (Marokko, $ 250 000, gravel). Maryna Zanevska (WTA-114) werd uitgeschakeld waardoor Mertens als enige landgenote in het enkeltoernooi overblijft.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Mertens blijft uitstekend op dreef op gravel. In Rabat moest ze in de eerste ronde aan de bak tegen de Française Pauline Parmentier (WTA-70). Onze landgenote, die vorige week nog in de finale in Istanboel stond, moest de eerste set prijsgeven met 6-4.

In een beklijvende tweede set vochten Mertens en Parmentier een spannende strijd uit. Mertens redde twee matchpunten en haalde uiteindelijk nipt de zege met 9-7 in een tiebreak. In de beslissende derde set nam Mertens met 6-2 duidelijk afstand van haar tegenstandster.

In de tweede ronde krijgt de Belgische nummer één een moeilijkere klus tegen de Australische Daria Gavrilova (WTA-26). Derde reekshoofd Gavrilova klopte onze landgenote Zanevska met 6-2 en 6-2. Na de eerdere exit van Yanina Wickmayer (WTA-74) en Kirsten Flipkens (WTA-92), is Mertens de laatste Belgische speelster op het enkeltoernooi van Rabat.

Maryna Zanevska - © Christopher Levy (flickr)
Maryna Zanevska – © Christopher Levy (flickr)

In het dubbelspel kon Zanevska (WTA D-186) zich wel plaatsen voor de tweede ronde na een stunt tegen de tweede reekshoofden, terwijl Wickmayer (WTA D-156) al in de eerste ronde verloor.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS