Home » Grand Slam » Australian Open » Mertens knokt zich naar vierde ronde in Melbourne

Mertens knokt zich naar vierde ronde in Melbourne

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Elise Mertens (WTA-17) heeft zich geplaatst voor de vierde ronde van de Australian Open. Ze was in drie sets te sterk voor Catherine Bellis (WTA-600).

Mertens ging als een speer van start tegen de jonge Amerikaanse Bellis, die de afgelopen jaren heel wat blessureleed kende. Na amper 22 minuten sleepte Mertens de eerste set met 6-1 in de wacht.

In de tweede set leek Mertens op weg naar een vroege break, maar Bellis slaagde er toch in om een lang tweede game te winnen. De Amerikaanse ging vervolgens door de opslag van Mertens, die enkele spelletjes nodig had om opnieuw terug te breken. De set werd beslist in de tiebreak en die ging met 6-7 (5) naar de Amerikaanse.

Mertens liet de moed niet zakken en krikte haar niveau op in de derde set. Ze liep 5-0 uit en maakte het overtuigend af op eigen opslag: 6-0. In de vierde ronde volgt een duel met Simona Halep (WTA-3). In onderlinge ontmoetingen staat het 2-1 voor de Roemeense, maar Mertens won wel hun laatste duel in Doha vorig jaar.

Mertens: “Ik ben blij met elke overwinning hier”

Mertens was na afloop opgetogen over haar overwinning: “Het was een lastige match vandaag, ik moest echt mijn niveau opkrikken in de derde set, ik ben blij met het resultaat. Tegen Halep wordt het moeilijk, maar ik ben al blij dat ik in de vierde ronde sta. Ik ga mezelf 100 procent geven.”

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS