Home » Grand Slam » Roland Garros » Mertens knokt zich voorbij reekshoofd op Roland Garros

Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

Elise Mertens (WTA-60) heeft zich knap geplaatst voor de tweede ronde van Roland Garros. Ze versloeg het 24e reekshoofd Daria Gavrilova (WTA-24) in drie spannende sets.

Mertens heeft haar start niet gemist op het tweede grandslamtoernooi van het jaar. De 21-jarige Belgische staat voor het eerst in haar carrière in de tweede ronde van een Grand Slam. Ze ging hiervoor knap voorbij de Australische Gavrilova die vorige week nog de finale van het WTA-toernooi in Straatsburg wist te halen.

In de eerste set wist de Belgische een break achterstand op te halen en sleepte zo een tiebreak uit de brand. Mertens haalde de set binnen met 7-6 (4). Wie toen dacht dat Mertens gelanceerd was, had het bij het verkeerde eind. De Australische vocht terug en kwam al gauw op een break voorsprong in de tweede manche. Mertens leek geen antwoord te kunnen bieden op het spel van Gavrilova en moest de set aan haar voorbij laten gaan met 1-6.

De wedstrijd lag weer helemaal open en deze keer was het Mertens die het eerst een kloofje wist te slaan. Gavrilova trok de stand snel weer gelijk en kwam op een break voorsprong. Mertens kon een tegenbreak forceren op love en deelde zo een mentale tik uit aan haar tegenstander. Bij een 4-4 stand moest Mertens knokken om haar opslagspelletje te behouden, wat haar ook lukte. Gavrilova moest serveren om in de wedstrijd te blijven, en dat was het moment waarop Mertens voor het laatst kon toeslaan.

Na 2 uur en 16 minuten was het over and out voor Gavrilova en kon Mertens de 7-6 (4), 1-6 en 6-4 overwinning vieren. In de tweede ronde komt ze uit tegen de Nederlandse Richel Hogenkamp (WTA-105) die met 6-2 en 7-5 sterker was dan Jelena Jankovic (WTA-63).