Home » Geen categorie » Mertens knokt zich voorbij toptalent Osaka in Chinese bakoven, wel exit in dubbelspel

Mertens knokt zich voorbij toptalent Osaka in Chinese bakoven, wel exit in dubbelspel

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Het kostte haar heel wat zweet en moeite, maar Elise Mertens (WTA-38) zit wel in de tweede ronde van het WTA-toernooi van Wuhan (China, 2 666 000). Onze landgenote rekende in drie sets af met het 19-jarige Japanse toptalent Naomi Osaka (WTA-61), 6-4 1-6 6-4.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Met temperaturen boven de dertig graden was het voor beide dames puffen geblazen in Wuhan. Die hitte leek Mertens echter niet te deren, want ze haalde de eerste set binnen met 6-4. In het tweede bedrijf draaide de 19-jarige Japanse de rollen helemaal om. Onze landgenote kon geen enkel opslagspelletje winnen en verloor de set met zware 1-6 cijfers. In de beslissende derde set vond Mertens haar tweede adem. Ze snoepte in het zevende game de opslag van Osaka af en gaf die bonus niet meer uit handen.

In de volgende kijkt Mertens de Russin Elena Vesnina (WTA 19) in de ogen. Het zestiende reekshoofd won in twee sets van de Chinese Ying-Ying Duan (WTA 97). Het werd 6-3 en 6-4. Mertens en Vesnina namen het één keer eerder al tegen elkaar op. In het Fed Cup-duel tegen Rusland eerder dit jaar won onze landgenote in drie sets (6-4 1-6 6-2).

Geen succes in het dubbelspel
Niet veel later moest Mertens (WTA D-41) opnieuw de baan op voor het dubbelspel. Aan de zijde van Demi Schuurs (WTA D-40) beet het Belgisch-Nederlandse duo echter na een supertiebreak in het zand tegen Alicja Rosolska (WTA D-33) en Abigail Spears (WTA D-28), de zevende reekshoofden. Het werd 7-5 3-6 8-10. Afgelopen weekend wonnen Mertens en Schuurs nog het WTA-toernooi van Guangzhou.

Steven Gijbels

Steven Gijbels

MEER NIEUWS