Home » Geen categorie » Mertens knokt zich voorbij veterane Schiavone in Mallorca

Mertens knokt zich voorbij veterane Schiavone in Mallorca

Mertens knokt zich voorbij veterane Schiavone in Mallorca

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Net als Kirsten Flipkens (WTA-61), heeft Elise Mertens (WTA-150) zich ook geplaatst voor de tweede ronde op de Mallorca Open (€ 250 000). Mertens haalde het in drie sets van de ervaren Italiaanse Francesca Schiavone (WTA-110).

Na de stunt van Flipkens tegen de nummer twee van de wereld Garbine Muguruza, zorgt Mertens voor een tweede Belgisch succes in Mallorca. Mertens won knap drie kwalificatiepartijen en ontmoette in de eerste ronde de 35-jarige Italiaanse Schiavone. Schiavone won in 2010 Roland Garros en was in 2011 het nummer vier van de wereld maar is ondertussen wel teruggezakt naar nummer 110. Mertens en Schiavone speelden voor de eerste keer tegen elkaar.

Het werd een strijd tussen de ervaring van de 35-jarige Schiavone en het jeugdig talent van de 20-jarige Mertens. Mertens profiteerde in het begin van de heel hoge foutenlast van Schiavone die maar liefst tien dubbele fouten in de eerste set sloeg. De Limburgse nam een 4-0-voorsprong en snelde naar de setwinst met 6-1. In de tweede set herpakte Schiavone zich en kwam ze langszij met 6-3.

In de beslissende derde set nam onze landgenote opnieuw de bovenhand. Ze ging drie keer door de opslag van Schiavone en triomfeerde met 6-1. Opnieuw een knappe zege van Mertens die in de tweede ronde tegenover tweede reekshoofd Jelena Jankovic (WTA-25) staat. Eerder werd Alison Van Uytvanck (WTA-134) in de eerste ronde in Mallorca al uitgeschakeld.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws