Home » Geen categorie » Mertens laat geen spaander heel van Begu

Mertens laat geen spaander heel van Begu

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Elise Mertens (WTA-65) heeft zich met een knalprestatie geplaatst voor de finale van het WTA-toernooi van Istanboel (Turkije, $ 250 000). Ze ging met 6-1 en 6-1 voorbij het Roemeense derde reekshoofd Irina-Camelia Begu (WTA-33).

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Mertens blijft haar uitstekende vorm etaleren op het WTA-toernooi van Istanboel. Na een zege tegen titelverdedigster Cagla Buyukakcay (WTA-181), moest ze in de halve finale aan de bak tegen de Roemeense Irina-Camelia Begu, het derde reekshoofd in Istanboel. Enkele maanden geleden was Mertens tijdens de Fed Cup nog te sterk voor Begu.

Deze keer nam onze landgenote opnieuw een vliegende start. Ze ging twee keer door Begu’s opslag en snelde naar 6-1.

In de tweede set schakelde Mertens nog een versnelling hoger. De Limburgse imponeerde met een eerste opslagpercentage van 75 procent, redde een breakpunt en benutte maar liefst drie breakpunten. Mertens gunde Begu nog slechts een spelletje in de tweede set. Na amper 1 uur en 7 minuten stond de fenomenale eindscore op het scorebord: 6-1 en 6-1!

In de finale krijgt Mertens een moeilijke klus tegen het Oekraïense eerste reekshoofd Elina Svitolina (WTA-13). Nummer dertien van de wereld Svitolina verloor in het toernooi nog maar één set en won eerder dit jaar al de toernooien van Taipei en Dubai.

Dankzij haar zege klimt Mertens volgende week al zeker naar de rand van de top vijftig. Momenteel zal ze twaalf plaatsen stijgen naar nummer 53. Mertens kan in Istanboel haar tweede WTA-toernooi van het jaar winnen, na een eerdere triomf in Hobart. Bij winst in de finale bereikt ze de top vijftig.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS