Home » Geen categorie » Mertens lijdt verrassende nederlaag in eerste ronde

Mertens lijdt verrassende nederlaag in eerste ronde

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

De eerste ronde is het eindstation gebleken voor Elise Mertens (WTA-40) op het WTA-toernooi van Guangzhou (China, $ 250 000). Het vijfde reekshoofd liet zich verrassen door thuisspeelster Yafan Wang (WTA-147), 2-6 6-7 (5).

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Mertens staat ruim honderd plaatsen hoger dan Wang op de wereldranglijst, al was daar op het hardcourt in Guanzhou weinig van te merken. Onze 21-jarige landgenote startte wel goed met een vroege break, maar daarna nam de Chinese resoluut over. Drie keer ging ze door de opslag van Mertens om de eerste set binnen te rijven met 2-6.

Ook in de tweede set bleef het vijfde reekshoofd aanvankelijk in hetzelfde bedje ziek. Mertens keek snel tegen een 2-5 achterstand aan, maar toonde opnieuw haar enorme vechtlust. Ze werkte twee matchpunten weg en hing de bordjes zelfs weer gelijk. In de tiebreak moest het nummer veertig van de wereld uiteindelijk toch het hoofd buigen.

Vanmiddag komt Mertens (WTA D-48) nog wel in actie in het dubbelspel. Aan de zijde van de Nederlandse Demi Schuurs (WTA D-44) neemt ze het op tegen Jia-Jing Lu (WTA D-194) en Ipek Soylu (WTA-73).

Steven Gijbels

Steven Gijbels

MEER NIEUWS

Andrey Rublev - © Barcelona Open Banc Sabadell

Rusland wint derde Davis Cup

Rusland heeft voor de derde keer in de geschiedenis de Davis Cup gewonnen. Daniil Medvedev (ATP-2) en Andrey Rublev (ATP-5) klaarden de klus in de finale tegen Kroatië.

LEES MEER