Home » WTA » Mertens loopt Belgisch onderonsje met Bonaventure mis op Libéma Open

Mertens loopt Belgisch onderonsje met Bonaventure mis op Libéma Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Op de Libéma Open (Nederland, WTA International) komt het niet tot een Belgisch duel in de tweede ronde. Ysaline Bonaventure (WTA-120) won haar eerste partij in drie sets, maar Elise Mertens (WTA-21) ging verrassend onderuit.

Mertens kwam als derde reekshoofd aan de start in Rosmalen. In de eerste ronde moest ze aan de bak tegen de 24-jarige Ekaterina Alexandrova (WTA-52). De Russische was een maatje te groot voor Mertens en haalde het verrassend na 1 uur en 10 minuten met 6-4 en 6-2.

Bonaventure plaatste zich via de kwalificaties voor de hoofdtabel. In de eerste ronde stond ze tegenover lucky loser Fiona Ferro (WTA-95) uit Frankrijk. Bonaventure won de eerste set met 6-2, maar Ferro hing met 2-6 de bordjes opnieuw gelijk. Bonaventure schakelde een versnelling hoger in de derde set en haalde die met 6-0 binnen. In de tweede ronde volgt een duel met Alexandrova.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden