Home » Geen categorie » Mertens maakt indruk in Hobart

Mertens maakt indruk in Hobart

Mertens maakt indruk in Hobart

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Elise Mertens (WTA-127) blijft sterk presteren in het Australische Hobart. Ze maakte komaf met het eerste reekshoofd en nummer 22 van de wereld Kiki Bertens. 

In de kwartfinale stond Mertens voor een moeilijke opdracht. Nummer één van de plaatsingslijst Kiki Bertens (WTA-22) was haar opponente voor een plaats in de halve finale. Bertens heeft er een goed 2016 opzitten: ze won vorige jaar haar tweede WTA-toernooi en speelde de halve finale van Roland Garros. Maar Mertens steekt in bloedvorm.

De Leuvense was op de beslissende momenten beter en kon een mindere tweede opslag van de Nederlandse sterk aanpakken. In de tweede set maakte Mertens een 3-5 achterstand goed en won vier games op rij om de wedstrijd uit te maken. Na een klein anderhalf uur spelen was het 6-2 en 7-5. Voor een plaats in de finale moet de Belgische voorbij een andere kwalificatiespeelster, Jana Fett (WTA-340).

Mooie sprong op de WTA ranking

Mertens verliest door haar sterke prestatie de kans om deel te nemen aan de kwalificaties van de Australian Open. Hoe dan ook sprokkelt ze in Hobart een pak WTA-punten. Haalt ze de finale, dan komt ze waarschijnlijk de top 100 binnen. Wint ze het toernooi, ligt een plaats in de top 90 binnen bereik.

koen

koen

Meer nieuws