Home » Geen categorie » Mertens maakt indruk in Israël

Mertens maakt indruk in Israël

Mertens maakt indruk in Israël

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Elise Mertens maakt indruk in Israël. Nadat ze zich via de kwalificaties voor de hoofdtabel wist te plaatsen, liet ze in de eerste ronde van dat hoofdtoernooi het vierde reekshoofd kansloos.

Elise Mertens (N.R.) is bezig met haar overgang van de juniores (waar ze nu de nummer 11 van de wereld is) naar de senioren. Nadat ze vorig jaar in Westende-Middelkerke ($ 10 000) met een wildcard helemaal doorstootte naar de halve finales, is het ITF-toernooi van Netanya ($ 10 000), in Israël, nog maar het tweede seniorentoernooi voor de jonge Belgische.

Mertens is echter totaal niet onder de indruk van de omstandigheden en kwalificatie voor de hoofdtabel was kinderspel: ze verloor slechts één game in drie wedstrijden. De loting voor de hoofdtabel was haar echter niet zo goed gezind en koppelde haar meteen aan het vierde reekshoofd, de Israëlische Keren Shlomo (WTA-439), die met haar 25 jaar toch al enkele jaren ervaring heeft op het pro-circuit.

De 17-jarige Mertens stond dus voor een grote uitdaging, maar in plaats van zich te laten doen, gaf ze Shlomo tennisles. Slechts één game mocht Shlomo hebben, de rest was voor de Belgische: 6-1 en 6-0. En zo staat Elise Mertens dus in de tweede ronde. Daarin neemt ze het op tegen de Oekraïense Oleksandra Korashvili (WTA-828).

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws