Home » Grand Slam » Roland Garros » Indrukwekkende Mertens mept zich naar vierde ronde op Roland Garros

Indrukwekkende Mertens mept zich naar vierde ronde op Roland Garros

Indrukwekkende Mertens mept zich naar vierde ronde op Roland Garros

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Elise Mertens (WTA-16) heeft zich zaterdag geplaatst voor de vierde ronde op Roland Garros. De Belgische was in twee sets te sterk voor Daria Gavrilova (WTA-25). 

De Limburgse nam het onder een stralende zon op tegen de Australische Gavrilova. De twee kennen elkaar goed en speelden al vier keer eerder tegen elkaar. De eerste ontmoeting kwam op naam van de Australische maar de laatste drie confrontaties gingen telkens naar Mertens.

Ook zaterdag kwam de Belgische als sterkste uit de strijd. Mertens serveerde sterk en moest enkel in de tweede manche een break toestaan. Ze sloeg negentien winners en beperkte de foutenlast tot tien onnodige fouten. Gavrilova kon daar zestien winners tegenover plaatsen maar maakte 28 onnodige fouten. Na 1 uur en 2 minuten was de buit binnen voor Mertens met 6-3 en 6-1.

Mertens staat nu voor het eerst in haar carrière in de vierde ronde van Roland Garros en doet daarbij één ronde beter dan vorig jaar. In de vierde ronde neemt ze het op tegen Simona Halep (WTA-1). De Roemeense had niet al te veel moeite met Andrea Petkovic (WTA-107). Setstanden: 7-5 en 6-0.

koen

koen

Meer nieuws