Home » Geen categorie » Mertens met moeite naar de kwartfinale

Mertens met moeite naar de kwartfinale

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Yannick Mertens (ATP-240) heeft zich met de nodige moeite geplaatst voor de kwartfinale van het F4 futurestoernooi van Lille (Frankrijk, $25 000). Hij ging in drie sets voorbij Reda El Amrani (ATP-680). 

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Mertens speelde één keer eerder tegen de Marokkaan, in 2005 speelden ze een juniorwedstrijd tegen elkaar waar Mertens wist te winnen. Letterlijk een oude bekende dus. Vandaag speelde ze tegen elkaar in de tweede ronde van het futurestoernooi van Lille.

De eerste set ging met 5-7 naar El Amrani waarop Mertens orde op zake stelde met een sterke tweede set. Deze tweede set schreef Mertens op zijn naam met 6-2. In de beslissende derde set gingen de breaks op en neer. Bij 4-5 in het voordeel van de Marokkaan moest Mertens serveren om in de wedstrijd te blijven. El Amrani kreeg een wedstrijdpunt maar wist deze niet te verzilveren. Mertens kon zijn opslagspel behouden en kon meteen daarop de cruciale break afsnoepen van El Amrani. Onze Belg wist zijn hoofd koel te houden en serveerde de wedstrijd uit. Setstanden waren 5-7, 6-2 en 7-5 na 2u48 spelen.

In de volgende ronde komt Mertens uit tegen Ronan Joncour (ATP-790) of een andere Belg Christopher Heyman (ATP-368). Mertens is titelverdediger in Lille.

Always a pleasure to be back here ??? #tennis #club #lille #metropole #itf #opendunord #france #poster #color13

Een bericht gedeeld door Yannick Mertens (@yannickmertens) op

koen

koen

MEER NIEUWS