Home » Geen categorie » Mertens meteen onderuit in Charlottesville

Mertens meteen onderuit in Charlottesville

Mertens meteen onderuit in Charlottesville

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Elise Mertens (WTA-162) heeft zich niet kunnen plaatsen voor de tweede ronde van het ITF-toernooi van Charlottesville, VS ($ 50 000). Tegen de Amerikaanse Julia Boserup (WTA-180) liep ze bijna altijd achter de feiten aan.

Voorlopig loopt Mertens’ voorbereiding op Roland Garros – het tweede grandslamtoernooi van het jaar – niet van een leien dakje. Nadat ze vorige week meteen in de eerste ronde uitgeschakeld werd in Dothan, moest ze ook deze week meteen inpakken op Amerikaans gravel. Als achtste reekshoofd begon ze nochtans als favoriete aan haar eerste partij.

Maar het was Boserup die de betere was op het terrein. Mertens kon enkel tot 2-2 gelijke tred houden en moest daarna de rol definitief lossen. Boserup pakte acht games op rij: 2-6 en 0-4. Mertens schoot nog even wakker om tegen te stribbelen, maar kwam uiteindelijk te laat. Ook de tweede set ging met 2-6 naar de Amerikaanse.

Eerder deze week was Mertens ook al in de eerste ronde van het dubbelspel uitgeschakeld. Samen met Jennifer Brady kon ze haar favorietenstatus in de loting niet waarmaken. Een Nederlands-Amerikaans koppel stuurde de eerste reekshoofden na een supertiebreak naar huis.

Volgende week komt Mertens nog wel in actie op het toernooi van Indian Harbour Beach ($ 75 000). Daar zal ze in extremis nog het goede gravelgevoel willen vinden alvorens ze een week later aantreedt in de kwalificaties van Roland Garros.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws