Home » Geen categorie » Mertens meteen uitgeschakeld in dubbelspel Kofu

Mertens meteen uitgeschakeld in dubbelspel Kofu

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Elise Mertens (WTA-D 86) is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de tweede ronde van het dubbelspel. Het ITF-toernooi van Kofu ($25 000, Japan) zit er voor haar in deze reeks dus sneller op dan verwacht.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Elise Mertens en haar Tsjechische partner Barbora Krejcikova (WTA-D 51) stonden als eerste reekshoofden bovenaan de tabel. Ze leken dan ook als favorieten aan de start te komen. Hun tegenstanders waren echter twee thuisspeelsters, die via een wildcard hun plaats op de hoofdtabel wisten te bemachtigen.

Aoyama Shuko (WTA-D 92) en Erina Hayashi (NR) tonen zich niet onder de indruk en houden gelijke tred met Mertens en Krejcikova. De statistieken van de eerste set zijn dan ook erg gelijklopend. Het Japanse duo scoort uiteindelijk vier punten meer en wint de eerste manche met 5-7.

Set nummer twee kent een ander verloop. Mertens en Krejcikova zijn op alle vlakken beter en maken brandhout van de Japanse tandem. Met 6-1 brengen ze de bordjes weer in evenwicht en zorgen voor een beslissende derde set. In deze match-tie break lijken de Japanners hun tweede adem te vinden. Na amper een kwartier spelen staat het 6-10 en zijn Mertens en Krejcikova vroegtijdig uitgeschakeld.

Zowel Mertens als Krejcikova kunnen nog revanche nemen in het enkelspel. Woensdag komen ze beiden in actie.

 

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

MEER NIEUWS

Zizou Bergs - © Facebook (Kazakhstan Tennis Federation)

Bergs triomfeert in Almaty

Zizou Bergs (ATP-259) heeft zijn derde titel van het jaar beet. In de finale van het challengertoernooi van Almaty (Kazachtstan, CH 80) was hij te sterk voor een thuisspeler.

LEES MEER