Home » WTA » Mertens mist matchballen en grijpt naast derde ronde in Guadalajara

Mertens mist matchballen en grijpt naast derde ronde in Guadalajara

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Elise Mertens (WTA-34) kon zich niet plaatsen voor de derde ronde op  het WTA-toernooi van Guadalajara (Mexico, WTA 1 000). In het dubbelspel ging Kimberley Zimmermann (WTA D-47) onderuit.

In de tweede ronde in Guadalajara moest Mertens aan de bak tegen verrassing Anna Kalinskaya (WTA-73). Onze landgenote verloor de eerste set met 6-4 maar imponeerde in de tweede set met 6-0.

In de derde set liep Mertens met 4-1 uit en kreeg ze drie matchpunten bij 5-4 maar ze kon de matchballen niet benutten. Kalinskaya rook haar kans, keerde de situatie om en maakte de partij met 7-5 af.

(lees verder onder de tweets)

Mertens (WTA D-5) zal in het dubbelspel nog wel in actie komen. Samen met Veronika Kudermetova (WTA D-6) speelt ze in de kwartfinale tegen Storm Sanders (WTA D-18) en Luisa Stefani (WTA D-217).

Een andere landgenote, Zimmermann, verloor in de tweede ronde in het dubbeltoernooi. Samen met Nadiia Kichenok (WTA D-80) moesten ze met 6-0 en 6-3 het onderspit delven tegen vierde reekshoofden Gabriela Dabrowski (WTA D-8) en Giuliana Olmos (WTA D-7).

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS

Magali Kempen - © Leo Stolck

Kempen stunt tegen Van Uytvanck in Angers

Magali Kempen (WTA-224) heeft de tweede ronde bereikt op het WTA 125-toernooi van Angers ($ 115 000). In een Belgische wedstrijd ging ze verrassend voorbij derde reekshoofd Alison Van Uytvanck (WTA-55).

LEES MEER