Home » Geen categorie » Mertens moeiteloos naar kwartfinale in Dubai

Mertens moeiteloos naar kwartfinale in Dubai

Mertens moeiteloos naar kwartfinale in Dubai

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Elise Mertens (WTA-157) heeft gemakkelijk de kwartfinale bereikt op het ITF-toernooi van Dubai (Verenigde Arabische Emiraten, $ 75 000, Hardcourt). Daarnaast plaatste ze zich ook voor de halve finale in het dubbelspel.

Mertens, het vijfde reekshoofd in Dubai, is deze week goed op dreef. Eerder knokte ze zich al naar de tweede ronde en nu gaat ze verder op haar elan. In bloedstollende temperaturen van meer dan dertig graden maakte ze komaf met de Tsjechische Katerina Vankova (WTA-264). In de eerste set imponeerde de Limburgse met vijf aces en snelde ze naar 6-3. Daarna gunde ze haar tegenstander geen enkel spelletje meer en maakte ze de match af na exact één uur. Bij de laatste acht volgt er voor Mertens een clash met het tweede reekshoofd en nummer 106 van de wereld, de Tsjechische Klara Koukalova.

Ook in het dubbelspel kon Mertens (WTA D-134) juichen. Samen met de Turkse Ipek Soylu (WTA D-213) haalde ze het met twee keer 6-3 van het Russische duo Polina Leykina (WTA D-263) en Natalia Vikhlyantseva (WTA D-481). Mertens en Soylu zijn eerste reekshoofd in Dubai en nemen het in de halve finale op tegen de derde reekshoofden.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws