Home » WTA » Mertens moeizaam voorbij Zweedse in Cincinnati

Mertens moeizaam voorbij Zweedse in Cincinnati

Mertens moeizaam voorbij Zweedse in Cincinnati

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op het WTA-toernooi van Cincinnati (Verenigde Staten, $ 2 874 299) heeft Elise Mertens (WTA-14) de tweede ronde moeizaam gewonnen. In de derde ronde wacht een moeilijke klant. 

In de tweede ronde van de Western & Southern Open vocht Mertens onverwacht een stevige partij uit met Rebecca Peterson (WTA-72) uit Zweden. De Belgische, die met een verband aan haar rechteronderarm speelde, verloor verrassend de openingsset en moest vaak knokken om haar opslagspelletjes binnen te halen. Mertens had vaak geen antwoord op een goede eerste opslag van Peterson en worstelde zelf met haar tweede opslag.

We zagen een dramatische verbetering in de tweede manche waarin de Limburgse een pak beter serveerde. Ze werkte succesvol vijf breakpunten weg en benutte twee breakpunten om de wedstrijd weer in evenwicht te brengen. In de beslissende set ging het gelijk op tussen beide speelsters en bij 5-4 kreeg de Belgische haar eerste wedstrijdpunten op de opslag van Peterson. De Zweedse werkte beide matchpoints weg en de twee stevenden af op een tiebreak.

Hierin greep Mertens al gauw de leiding en liet deze niet meer los. Na een stevige partij van 2 uur en 38 minuten haalde Mertens de zege binnen met 3-6, 6-2 en 7-6 (1). In de derde ronde wacht een ontmoeting met de Amerikaanse Sloane Stephens (WTA-3). Het wordt de eerste ontmoeting met de US Open-kampioene.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
koen

koen

Meer nieuws