Home » WTA » Mertens moet plaatsje inleveren op WTA-ranking, Minnen maakt mooie sprong

Mertens moet plaatsje inleveren op WTA-ranking, Minnen maakt mooie sprong

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Elise Mertens (WTA-15) moet één plaatsje prijsgeven op de nieuwe WTA-ranking. In de top tien verandert er niet al te veel, al blijft Naomi Osaka (WTA-4) wel verbazen.

Simona Halep (WTA-1), Caroline Wozniacki (WTA-2) en Angelique Kerber (WTA-3) blijven de top drie aanvoeren op de nieuwe wereldranglijst. Op plaats vier vinden we de 20-jarige Osaka terug die maar blijft stijgen. Ook Aryna Sabalenka (WTA-11, +5) en Anastasija Sevastova (WTA-12, +8) hebben er een mooie week opzitten. Het omgekeerde geldt voor Petra Kvitova (WTA-7, -3) en Caroline Garcia (WTA-16, -8). Mertens, die vorige week meteen moest inpakken in Peking, houdt relatief goed stand en moet maar één plaats inleveren.

Weinig verschuivingen bij de andere Belgische vrouwen in de top tweehonderd: Kirsten Flipkens (WTA-51, +6) stijgt licht, Alison Van Uytvanck (WTA-56, -4) zakt een paar plaatsen, Yanina Wickmayer (WTA-111, +2) wint twee plekken en Ysaline Bonaventure (WTA-118, +1) gaat er licht op vooruit.

Mooie sprongen zijn er voor Greet Minnen (WTA-349, +51- en Catherine Chantraine (WTA-954, +78). Minnen haalde vorige week de halve finale in Obidos, Chantraine deed hetzelfde in Telde. Zware verliezen zijn er dan weer voor Tamaryn Hendler (WTA-410, -40) en Britt Geukens (WTA-886, -42).

Steven Gijbels

Steven Gijbels

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden