Home » Geen categorie » Mertens na bizarre partij naar kwartfinale in Luxemburg

Mertens na bizarre partij naar kwartfinale in Luxemburg

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Elise Mertens (WTA-38) heeft niet zonder moeite de kwartfinale van het WTA-toernooi van Luxemburg (Luxemburg, $ 250 000) bereikt. Ze won in drie sets van Madison Brengle (WTA-85). 

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad, maar Mertens staat in de kwartfinale. Ze vocht zich een weg voorbij haarzelf en Brengle. Het begon goed voor de Belgische die relatief vlot de eerste set binnen haalde met 6-2. In de tweede manche zagen we het spel van Mertens helemaal in elkaar zakken. Ze won geen enkele game en er kwam een derde set.

Mertens worstelde met haar service en vooral haar tweede opslag bleek kwetsbaar. Beide dames vochten voor wat ze waard waren in de beslissende set maar het was Mertens die de bovenhand haalde. Na één uur en 44 minuten stonden de 6-2, 0-6, 6-3 winstcijfers op het scorebord. Van de 23 gespeelde games vielen er maar liefst één of meer breakkansen te noteren in 19 games. Mertens speelde 19 breakkansen bij elkaar, Brengle deed het iets minder goed met 15 breakpunten.

In de kwartfinale speelt de Belgische tegen Heather Watson (WTA-77) die eerder Yanina Wickmayer (WTA-112) klopte. Later vandaag komt Alison Van Uytvanck (WTA-88) nog in actie tegen Monica Puig (WTA-69).

 

koen

koen

MEER NIEUWS