Home » WTA » Mertens na gemiste start door naar kwartfinale in Rabat

Mertens na gemiste start door naar kwartfinale in Rabat

Mertens na gemiste start door naar kwartfinale in Rabat

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Elise Mertens (WTA-19) heeft de kwartfinale bereikt van het WTA-toernooi in Rabat (Marokko, $ 250 000). Zij kon na een verloren eerste manche toch nog winnen van haar Duitse tegenstander. 

Mertens nam het in de tweede ronde op tegen Laura Siegemund (WTA-226). De Duitse stond in 2016 nog op de 27e plaats in de wereld, maar mistte vorig jaar een groot deel van het seizoen en viel daardoor sterk terug in de rankings. In de openingsset vielen er heel wat breaks te noteren. Zowel Mertens als Siegemund gingen elk drie keer door de opslag van de ander dus een tiebreak moest de beslissing brengen. Hierin kon de Duitse verrassend winnen.

In de tweede manche sloeg de turbomotor van Mertens aan en ze won de volgende negen van de tien games. Bij een 6-7 (5), 6-0 en 3-1 stand in het voordeel van de Belgische, gooide Siegemund de handdoek in de ring. Zij moest opgeven wegens een blessure. De volgende tegenstander van de Belgische wordt Sara Errani (WTA-89). Enkele weken geleden was Mertens nog de beste van de Italiaanse in de Fed Cup.

 

koen

koen

Meer nieuws