Home » Geen categorie » Mertens na straffe remonte voorbij ’s werelds nummer tien in Peking

Mertens na straffe remonte voorbij ‘s werelds nummer tien in Peking

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Elise Mertens (WTA-38) heeft op de China Open in Peking (China, $ 7 027 063) voor een grote verrassing gezorgd. Onze landgenote klopte het achtste reekshoofd Dominika Cibulkova (WTA-10), 7-6 (4) 6-1.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Eerder dit jaar stonden Mertens en Cibulkova al eens tegenover elkaar. In de halve finale van het toernooi van New Haven trok de Slovaakse toen met 6-1 en 6-3 aan het langste eind. Ook vandaag schoot ‘s werelds nummer tien als een komeet uit de startblokken. In geen tijd liep ze uit naar een 0-5 voorsprong. Mertens toonde echter nog maar eens haar enorme vechtlust. Ze werkte twee setpunten weg en won zes spelletjes op rij. De Slovaakse sleepte er nog wel een tiebreak uit, maar moest daarin toch het hoofd buigen.

In de tweede set stond er geen maat meer op onze landgenote. Mertens bleef maar ballen terugpompen en dwong Cibulkova telkens in de fout. De 21-jarige Limburgse stoomde door naar 6-1 setwinst en naar de tweede ronde. Daarin kijkt ze Caroline Garcia (WTA-15) in de ogen. De Française won afgelopen weekend nog het toernooi van Wuhan.

 

Steven Gijbels

Steven Gijbels

MEER NIEUWS