Home » WTA » Mertens na stunt tegen Halep op weg naar de top 10? “Dat zou speciaal zijn”

Mertens na stunt tegen Halep op weg naar de top 10? “Dat zou speciaal zijn”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Elise Mertens (WTA-16) zorgde dinsdag voor een stunt op het WTA-toernooi van Madrid (Spanje, WTA 1 000) door Simona Halep (WTA-3) wandelen te sturen. “Misschien sta ik nu dichter bij de top 10 dan ooit”, blikt ze al vooruit op de toekomst.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Meteen na de wedstrijd liet een dolgelukkige Mertens al optekenen dat de zege op Halep voor haar één van de hoogtepunten uit haar carrière tot dusver is. “Het kon beide kanten uit, maar ik ben blij dat het uiteindelijk in mijn voordeel is uitgedraaid. Met de score was ik niet al te veel bezig, wel met hoe ik mijn spel kon verbeteren.”

(lees verder onder de foto)

Elise Mertens en Simona Halep - © Jimmie48 Tennis Photography
Elise Mertens en Simona Halep – © Jimmie48 Tennis Photography

Mertens, in 2018 nog het nummer 12 van de wereld, beseft dat een kwartfinale in Madrid haar geen windeieren zal leggen op de wereldranglijst. De Belgische staat nu virtueel 14e en kan misschien nog klimmen. “Dat doet deugd”, vertelt ze. “Ik weet niet hoeveel punten ik nodig heb om de top 10 te halen, maar misschien sta ik er nu dichterbij dan ooit. Het is me nog nooit gelukt, dus dat zou heel speciaal zijn.”

Kwartfinale tegen Sabalenka

Op haar weg naar meer punten voor die top 10, ontmoet Mertens in haar kwartfinale haar gewezen dubbelpartner en vriendin Aryna Sabalenka (WTA-7). Opnieuw een top 10-speelster en, net als zijzelf, iemand in grootse vorm. “Aryna is een speelster die soms speelt zonder nadenken”, weet Mertens. “Als ze op dreef is, slaat ze de ene winner na de andere. Het wordt sowieso een zware wedstrijd, maar ik ga me niet anders gedragen omdat het tegen haar is.”

Outsider voor Roland Garros?

Her en der begint men onze landgenote nu ook als outsider voor Roland Garros te zien, maar die druk schudt Mertens van zicht af. “Dat is nog heel ver weg en daar de titel pakken, is zeven keer winnen. Maar tegenwoordig speel ik wel geen slechte partijen meer en de overwinning op Halep geeft vertrouwen.”

De kwartfinale tussen Mertens en Sabalenka wordt vanavond niet voor 19u afgewerkt. Je kan deze hier live volgen.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS